Kees Hilhorst

T 026-4421611
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.vioolschoolarnhem.nl

KeesD801-1396-bewerktw_webpublicatie_zonder_watermerk.jpg

De Vioolschool Arnhem is de naam van de lespraktijk van Kees Hilhorst. Kees geeft vioolles in Arnhem aan leerlingen vanaf 5 jaar. Ook voor altvioolles, barokvioolles of kamermuziekles kun je bij Kees terecht. Kees geeft op drie plaatsen in Arnhem-Noord les, op maandag in het Huis van Puck, dinsdag in de Heijenoordschool en op woensdag in de Pieter Brueghelschool.

Kees heeft inmiddels bijna vijfentwintig jaar ervaring als docent. Zijn eerste baan was aan de muziekschool van Zaltbommel en Geldermalsen, gevolgd door de Muziekschool Amsterdam Zuid-Oost waar hij naast het reguliere lesgeven met enorm veel plezier schoolconcerten gaf en organiseerde, waaronder bijvoorbeeld de Vier Jaargetijden van Vivaldi en Bastien en Bastienne van Mozart met schoolkinderen uit Zuid-Oost. Hierop volgden acht jaren aan de muziekschool in Veenendaal waar hij lange tijd in een heel prettig team docenten samenwerkte. Sinds het jaar 2009 werkt Kees als zelfstandig docent in Arnhem maar is heel gelukkig met de combinatie van zelfstandigheid en toch deel uitmaken van een collectief docenten, de NAM! Onverminderd staat bij Kees een authentiek groot plezier in muziek met een streven naar zo groot mogelijke instrumentale beheersing van het instrument voorop.

Intussen is Kees een begeesterd uitvoerend musicus. Zijn ervaring is breed, van moderne muziek, Kees werkt intensief met verschillende componisten samen, geïmproviseerde muziek, orkestmuziek, Kees maakte deel uit van de eerste violengroep van het Christchurch Symphony Orchestra, tot de authentieke uitvoeringspraktijk van barok-en klassieke muziek. Zo staat er komend voorjaar weer een concert te wachten met louter premières van voor Kees’ Ruspoli ensemble geschreven stukken.